Bjerringbros nyetablerede ungdomsråd vil arbejde for at byens unge får sit helt eget hus

Bjerringbros nyetablerede ungdomsråd er slet ikke i tvivl, når de skal sætte ord på deres første og vigtigste opgave: Det største ønske for Bjerringbros unge er deres helt eget ungdomshus.

Ungdomsrådet blev stiftet i slutningen af 2019, og det består af 16 aktive unge i gruppen fra 8. klasse som de yngste til studenter og lærlinge som de ældste.

Byforum så behov

Ungdomsrådet er et initiativ fra Bjerringbro Byforum, der i løbet af arbejdet med Helhedsplanen blev opmærksomme på, at det var nødvendigt at få byens unge mere i tale.

”Følgegruppen drøftede flere gange, om der var behov for et ungdomshus, men var ikke de rigtige til at svare på spørgsmålet. Så der var behov for at få skabt et talerør for byens unge,” siger bychef Lars Christiansen, der som repræsentant for Byforum danner sekretariatet for ungdomsrådet.

Jakob Ekberg som formand

Arbejdet med at danne ungdomsrådet blev lavet i samarbejde med Bjerringbros nystiftede unge forening, Møllerne. Og byrådspolitikeren Jacob Ekberg, der udover at være ”Møller” også er ung, blev valgt som rådets første formand.

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment