BJERRINGBRO: Moonjam, Oda Omvendt og Andy Warhol kan findes side om side med højtlæsning, kanorace og fællessang i programmet for dette års udgave af Bjerringbro Kulturfestival, der finder sted fra 30. maj til 8. juni.

Ambitionerne vokser hos arrangørerne af Bjerringbro Kulturfestival. Det er der ingen tvivl om, når man kaster et blik på det færdige program til dette års udgave af den lokale kulturfestival, der finder sted fra torsdag den 30. maj til lørdag den 8. juni.

Moonjam kigger således forbi med deres 40 års jubilæums-tour, Oda Omvendt kendt fra DR’s Ramasjang optræder, det samme gør den kendte musiker Mek Pek. Og så har Bjerringbro Kunstforening lavet lidt af et scoop med en udstilling af Andy Warhol-serigrafier.

– Efter sidste års store succes med Den Kongelige Sommerballet ved Gudenåen var der mange der satte spørgsmålstegn ved, om vi kunne lave noget lige så godt i år. Det svar synes jeg vi giver klart og tydeligt med årets program, og det svar er JA, siger Dagny Vistisen, der er formand for Bjerringbro Byforums Kulturudvalg.

Stærkt lokalt fundament

Selvom der er er flere store navne udefra, så har Bjerringbro Kulturfestival på ingen måde mistet sit lokale ståsted. Programmet er således spækket med gode lokale oplevelser.

– Det har altid været det primære formål med Bjerringbro Kulturfestival, at vi vil vise det alsidige lokale kulturliv frem for borgerne på Bjerringbro-egnen, og uden de mange lokale kulturaktører ville vi slet ikke have en festival, siger Dagny Vistisen.

Hun peger på, at selv om de største navne ikke kommer fra lokalområdet, så er det lokale kulturaktører, der står bag arrangementerne.

Således står Musikviften, Lions Club Bjerringbro, Bjerringbro Højskoleforening, Bjerringbro Idræts- og Kulturcenter samt Bjerringbro Byforum bag musikfestivalen ”Musik På Pladsen”, der udover Moonjam også har de lokale ”Shortest Straw” og ”Dan & Koch” på programmet.

Gode gensyn

Der er mange gode gensyn til dette års Bjerringbro Kulturfestival.

Således gentages det velbesøgte Aftensang ved Gudenåen med Bjerringbro Kirke i en udvidet udgave i år. Der er Torsdagskoncert, og Bjerringbro Bibliotek står bag en række arrangementer såsom højtlæsning for voksne og en vandretur i Hjermind Skov med skovfoged Steen Bonne Rasmussen.

Vil man gerne røre sig, kan man deltage i Gudenåløbet, Bjerringbro Kanorace eller Zumba med Gudenaadalens Gymnastikforening.

Er man til stillesiddende sport arrangerer Byens Hus E-sport for lokalområdets unge. Eller deltage i tirsdagens sportstema i Gudenåhuset med foredrag om BFHs kvindehold, spisning i caféen og film i biografen.

Børnefamilie-dage

Som noget nyt har Bjerringbro Byforum sat hele to dage af til egnens børnefamilier.

Fredag den 7. juni og lørdag den 8. juni er der således ”Børnefamilie-dage” på Niels Due Jensens Plads. Hovednavne er koncerterne med Mek Pek og Oda Omvendt, hvor sidstnævnte er kendt fra DR’s børneunivers Ramasjang.

Børnene kan se frem til en musikalsk og farverig oplevelse, når Oda Omvendt og Dr. Pink indtager scenen med deres energiske show. Med sjove beats og en loopstation får publikum mulighed for at være med til at lave musik på uventede måder. Men showet har også en vigtig besked om genbrug og bæredygtighed. Det bliver en dag fyldt med musik, farver og læring for børnene.

Derudover kan børnefamilierne opleve den lokale tryllekunstner Allan Jensen optræde med sin trylleworkshop, man kan møde en ægte havfrue eller se cirkuskunstner med Astrid fra Cirkus Aroma.

Er man til sjove, spændende, vilde og måske også lidt usunde aktiviteter for børn og barnlige sjæle, så kig forbi Bjerringbro FDF’s aktiviteter på pladsen om lørdagen.

Programmet i trykken

Programmet for årets Bjerringbro Kulturfestival er i trykken, og kan inden længe hentes i de lokale butikker eller i Gudenåhuset.

Derudover kan hele programmet ses på Bjerringbro.dk, ligesom programmet løbende bliver præsenteret på sociale medier under Bjerringbro Kulturfestival.