Ny forening vil arbejde for at give Bjerringbro station et kæmpe løft og forvandle bygningen til byens centrale knudepunkt.

Nu har du chancen for at høre om planerne for Bjerringbro Station, når initiativgruppen bag Byens Hus – Stationen indkalder til stiftende generalforsamling i den nye forening; Byens Hus – Stationen.

Samtidig har du chancen for aktivt at deltage i udviklingen af Byens Hus – Stationen, fx som som medlem af foreningen, som medlem af bestyrelsen eller blot med en positiv tilkendegivelse til initiativet.

Det sker 28. maj klokken 19 i Bjerringbro Idræts- og Kulturcenter.

Her vil initiativgruppen fortælle om det arbejde der er pågået til dato, og om de tanker, der nu betyder at en foreningen ser dagens lys.

Mødet er åbent for alle, og det er initiativgruppens håb, at så mange borgere som muligt kommer og lytter med og støtter projektet.

Dagsorden:

  1. Valg af dirigent
  2. Baggrund for foreningens stiftelse
  3. Forslag til vedtægter
  4. Forslag til fremtidigt arbejde og aktiviteter
  5. Forslag til budget og kontingent
  6. Valg til foreningens bestyrelse
  7. Valg til revisor
  8. Evt.

Med venlig hilsen; Initiativgruppen; Anne Knudsen, Dorte Prangsgaard, Lars Haahr, Poul Erik Gregersen & Dan Prangsgaard.

 

Baggrund: Med dannelse af Foreningen Byens Hus – Stationen ønsker initiativgruppen at arbejde for, at stationen med sin centrale placering  i Bjerringbros historie og bybillede, skal udvikle sig til et knudepunkt for mangeartede aktiviteter i Bjerringbro.  

Byens Hus – Stationen kan være fx en destination for de, der ønsker information om by, opland og aktiviteter, samt et naturligt mødested for mindre foreninger eller interessegrupper, der mangler et mødelokale.

Det er ligeledes målet at underetagen i huset skal rumme en café. Med mere end 1.400 rejsende til og fra Bjerringbro om dagen kan en café ikke alene tilgodese de rejsendes behov for en forfriskning, cafeen kan også udvikles til et samlingssted for Bjerringbros borgere med hang til hygge og god kaffe.  

Foreningen dannes primært med formålet at rejse økonomiske midler til driften af Byens Hus – Stationen. Økonomien baseres på kontingent betaling fra medlemmer af foreningen, samt søgning af fondsmidler fra diverse almennyttige fonde.

Det er foreningens mål, at der bliver minimum 200 betalende medlemmer af foreningen. Det er ligeledes målet, at foreningen via underskrifter indsamler støtteerklæring til Byens Hus – Stationen med henblik på at søge fondsmidler.

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment