Området ved Gudenåen har længe været et sted, hvor især Bjerringbros unge har hygget sig sammen og nydt det gode vejr. Det kan de fortsat gøre, men nu bliver altså uden musik om aftenen.

Det er resultatet af en ny ordensvedtægt, der bliver sat op ved Gudenåen i uge 28. Ordensvedtægten er udstedt af Politiet og udarbejdet i samarbejde mellem Viborg Kommune, Bjerringbro Byforum og Bjerringbro Kano- og Teltplads.

Ordensvedtægten er en konsekvens af den konflikt, der gennem længere tid har været ved åen med nogle af byens unge på den ene side og naboer med behov for nattesøvn på den anden.

Eskaleret konflikt skal løses

Initiativet kommer fra Bjerringbro Byforum og Bjerringbro Kano- og Teltplads.

”Situationen ved åen er desværre eskaleret til en næsten uløselig konflikt mellem nogle få ballademagere, som trækker en gruppe medløbere med, på den ene side og så naboerne samt andre af byens borgere på den anden side. Den skal vi have løst nu, inden det eskalerer mere,” siger bychef Lars Christiansen om baggrunden for ordensvedtægterne.

De nye regler gælder for alle

De nye ordensvedtægter omfatter tre konkrete forbud på området mellem broerne:

  1. Du må ikke køre på knallert/scooter/bil inde på området
  2. Du må ikke genere andre ved støj, musik og larmende opførsel
  3. Du må af hensyn til naboerne ikke spille musik efter kl. 20.

De nye ordensvedtægter gælder for alle, der vil benytte sig af arealet. Dog må eks. Bjerringbro Kano- og Teltplads og andre kanorelaterede aktiviteter naturligvis gerne køre på arealet erhvervsmæssigt.

”De her regler gælder for alle. Ikke kun for unge. De gælder også for dem, der måske gerne vil have musikken slukket kl. 18 – de må så vente til kl 20,” siger bychefen.

Unge skal også være ved åen

Han understreger, at der SKAL være plads til Bjerringbros unge ved Gudenåen.

”Bjerringbros unge skal også være ved Gudenåen. Så det her er ikke et ønske om at jage dem væk. Slet ikke. Og jeg er overbevist om, at 95% af de unge godt kan forstå, hvorfor vi er nået hertil. Når man bevæger sig ud fra mors og fars hus, så følger der et ansvar med. Og det ansvar er der desværre nogen, som ikke har levet op til,” siger bychefen.

Forældre skal tage ansvar

Han opfordrer forældrene til selv at gå en tur forbi åen, når børnene er derned, og til at forældrene i højere grad åbner deres hjem for de unge.

”Jeg hører SÅ tit fra de unge, at de ikke har nogen steder at være, og at de ikke må være hjemme. Det dur altså ikke, at man for at få lov til at se Barnaby i fred bare sender børnene ned til åen med en pose bajere. Giv plads til de unge og deres kammerater i hjemmet,” lyder opfordringen fra bychef Lars Christiansen.

Ring til politiet

Med de nye ordensvedtægter strammes der op for brugen af området ved Gudenåen.

Men det betyder ikke nødvendigvis, at der er ro fra første dag. Derfor har bychefen også kun én opfordring til naboere, gæster og andre, hvis ordensvedtægten overtrædes.

”Ring til politiet. Så kort kan det siges. Hverken jeg eller andre har de beføjelser der skal til for at tvinge andre til at makke ret efter samfundets regler. Men det har politiet, og vi har en rigtig god dialog med politiet om den her sag. De har lovet at vise Bjerringbro større opmærksomhed, og det er jeg selvfølgelig meget glad for,” siger Lars Christiansen.

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment