Niels Dueholm er ny formand for Bjerringbro Byforum. Dermed afløser han den midlertidige formand Michael Jensen, der tiltrådte i efteråret, da Morten Thrane søgte orlov fra bestyrelsen efter to et halvt år på posten.

Med Niels Dueholm får Bjerringbro Byforum en formand, der er kendt vidt og bredt på Bjerringbro-egnen som et menneske, der er dybt engageret i sin by og sin egn.

Udover at have siddet i byrådet i både den gamle Bjerringbro Kommune og indtil seneste kommunalvalg i Viborg Kommune, har Niels Dueholm også været formand for Bjerringbro Idræts- og Kulturcenter i 15 år – en post han trådte tilbage fra i 2021.

Ikke politiker

Selv om Niels Dueholm har en lang karriere bag sig som socialdemokratisk byrådsmedlem, så er det ikke socialdemokraten Niels Dueholm, der sætter sig i formandssædet.

”Jeg har i hele mit politiske liv været fokuseret på at lave løsninger uden skelen til bogstaver. Det vil jeg også gøre i Byforum. Jeg har sagt ja til posten, fordi jeg brænder for Bjerringbro, og fordi jeg gerne vil være med til at påvirke egnens udvikling,” siger Niels Dueholm.

Synlig bestyrelse

Synlighed er vigtigt for den nye formand, og det kan medlemmerne se frem til at opleve fremadrettet.

Både i form af flere nyhedsbreve til medlemmerne og i form af en mere åben og fremtrædende formand og bestyrelse.

”Alt for længe har det været vores bychef, Lars Christiansen, der har stået forrest og fået skæld ud, når folk var utilfredse med et eller andet i Bjerringbro. Vi skal i bestyrelsen være klar til at gå forrest og repræsentere Byforum. Og jeg skal som formand nok tage de tæv, der skal tages, hvis folk er utilfredse,” siger Niels Dueholm.

Ny strategi

Han understreger samtidig, at Bjerringbro Byforum ikke kan og ikke skal arbejde med hvad som helst i Bjerringbro. Derfor forestår der også et arbejde med at få lavet en ny strategi for den lokale interesseorganisation.

”Bjerringbro Byforum er ikke et byråd eller kommunen. Vi er private borgere, virksomheder og foreninger, der er gået sammen for at igangsætte en række projekter, der skal gøre Bjerringbro til et bedre sted at bo, leve og arbejde. Hos os får man et fællesskab og en fælles indsats til gavn for Bjerringbro-egnen,” siger Niels Dueholm. ’

Derfor er det også afgørende vigtigt for Bjerringbro, at virksomheder, detailhandlere, foreninger og borgere melder sig ind i Bjerringbro Byforum.

”Vi kan flytte Bjerringbro langt i fællesskab – så nu at få jer meldt ind,” siger Niels Dueholm.