Lokale kræfter i Bjerringbro starter en underafdeling af Natteravnene Viborg. Ambitionen er at være synlige blandt de unge, så de kan færdes trygt i lokalområdet i Bjerringbro.

Natteravnene debuterer den 9. juli 2020 med en såkaldt premiereaften, hvor Natteravne fra Viborg også kommer og går med.

“Vi har arbejdet intenst for at få det op at stå og er nu klar premiereaftenen”, Trine Lind, der er talsperson for Natteravnene i Bjerringbro. “Vi har oplevet stor opbakning indtil nu. En del har allerede meldt sig på banen, som Natteravn og har deltaget i kurser, hvor vi har lært om rollen som Natteravn”

Natteravnene i Bjerringbro er stiftet, som et ”gå-område” under ledelse af Natteravnene Viborg. ”Vi har haft travlt med at klæde de frivillige i Bjerringbro på, så de er klar til premiereaftenen – og vi glæder os til at byde dem velkommen i vores Natteravne-familie i Viborg”, Pernille Cornelius, der er formand for Natteravnene Viborg og gå-området i Bjerringbro. Gå-området og Natteravnene i Bjerringbro blev stiftet 30. juni 2020, og det har været afgørende for de lokale, at man kom ind under et veldefineret koncept så alle ved, hvad man står for, når man er ude at gå, som Natteravne.

”Det er vigtigt for os at sætte fokus på, hvad vores rolle som Natteravne er. Vi skaber tryghed for de unge, vi er ikke et vagtværn. Vi er der, hvis de unge har brug for os men det er ikke vores opgave at holde opsyn med de unge og afgive rapport til mor og far”, fortæller Pernille Cornelius og forsætter: ”Og det glæder mig meget, at vi atter får lokale Natteravne til at gå i Bjerringbro”

Natteravnene er startet i Danmark i 1998 og drives på franchise-lignende vilkår, idet Fonden for Socialt Ansvar stiller alt udstyr og træning gratis til rådighed for interesserede frivillige.

Det er Natteravnenes Landssekretariat, som er ansat af Fonden, der står for alt det praktiske forarbejde.

Herfra understreger Chef for Natteravnene Claus Staunstrup Nilsson, hvor vigtig hver lokalafdeling af Natteravnene er.

Som Natteravn er det vigtigt, at man forstår sin rolle, og hvordan man skal handle som Natteravn. Det vigtigste for Natteravnene er at skabe tryghed i lokalområdet. Det er de lokale de bedste til og derfor er, hver afdeling af Natteravnene enormt vigtig for at de unge kan færdes trygt i lokalområdet.

Landssekretariatet er med som igangsætter og stiller udover en “drejebog” også de særlige gule jakker og andet opstartsmateriale gratis til rådighed.

Fakta om Natteravnene:
Siden 1998 har erfaringer med Natteravnene vist, at det er et effektivt middel til at skabe større tryghed og livsglæde blande de unge, med mindre vold og hærværk, som sideeffekt.

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment