Selv om han kun har boet i Bjerringbro siden 2015 er Lars Haahr dybt involveret i byudvikling, grønne områder og etablering af fællesskaber i byen

Først tabte Lars Haahr sig hjerte til hustruen Hanne og siden tabte han det det til Bjerringbro.

Lars Haahr er nemlig faldet pladask for byen, efter at han flyttede til Bjerringbro i 2015.

”Bjerringbros omgivelser er noget af det smukkeste, vi har i Danmark. Vi har en natur, man sjældent ser, og navnlig åen er helt unik. Når jeg har gæster på besøg fra København, så får de straks lyst til at flytte hertil,” fortæller Lars Haahr.

Helhedsplan blev gnisten

Inden han blev pensionist, var han direktør i en stor virksomhed med mange ansatte og million-omsætning. Derfor falder det ham heller ikke naturligt at sidde stille og lave ingenting.

Et borgermøde om Bjerringbros nye helhedsplan satte en retning for den aktive pensionist.

”Da jeg så den helhedsplan blev jeg helt duperet. Her var en plan, der bandt hele byens forskellige elementer sammen, og det ville jeg gerne være med til at gennemføre,” fortæller Lars Haahr.

Vigtige lokale ildsjæle

Inden han rykkede teltpælene op og flyttede til Bjerringbro, boede han i nordsjællandske Humlebæk, der som Bjerringbro er en mindre by.

”Jeg synes det er meningsfuldt og vigtigt at engagere sig, og hvis mindre byer skal overleve, så er det vigtigt med en lokal kultur af ildsjæle, der vil arbejde for at skabe aktiviteter. Til gavn for borgerne, for detailhandlen og erhvervslivet,” siger Lars Haahr, der brænder for at gøre Bjerringbro til et bedre sted at bo.

Bedste vilkår for borgerne

Han sidder med i Byforums ”Borgerudvalg”, hvor han har været med til at igangsætte arbejdet med ”Byens Hus” i Bjerringbro Station, etablere by-pedeller i Bjerringbro og mange andre opgaver.

”Det arbejde, vi laver, handler jo om at sikre borgerne de bedste mulige vilkår i Bjerringbro. Samtidig med, at vi arbejder på at skabe et sted, der er attraktivt at flytte til. Bjerringbro er så dejlig en by, at jeg slet ikke forstår, at der ikke bor flere her,” siger Lars Haahr helt uforstilt.

Sammen er vi stærke

For Lars Haahr er der ingen tvivl om, at Bjerringbro Byforum gør en stor forskel for Bjerringbro, og han opfodrer gerne alt og alle til at melde sig ind i foreningen.

”Sammen er vi stærke. Så kort kan det siges. Det gælder også for Byforum, hvor biddraget fra den enkelte husstand kan virke beskedent – men samlet set er medlems-husstandene med til at skabe et grundlag for de arbejdsopgaver, der skal løses i Bjerringbro,” siger Lars Haahr.

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment