Et par timers arbejde og fællesskab blev det til søndag eftermiddag, da Bjerringbro blev gjort klar til julen 2020

Der blev båret, stripset og rullet med ledninger, da et par håndfulde bypedeller og fodbolddrenge fra Bjerringbro Ifs U17-hold i fællesskab satte juletræer op i Bjerringbro.

Juletræerne er en del af den årlige juleudsmykning i Bjerringbros gå- og handelsgader, og i går blev 50 styk sat op i Storegade, Nørregade, Torvegade, Bandegårdspladsen og på Niels Due Jensens Plads.

En stor del af juletræerne fik monteret juletræskæde, så elektrikerne fra HP Elservice i denne uge kan slutte dem til gadelysnettet og dermed give julen i Bjerringbro et ekstra særligt skær.

Arbejde og hygge

Bypedellerne er et nyere tiltag fra Bjerringbro Byforum, hvor mennesker med lyst til at gøre Bjerringbro til et pænere sted at være, kan hjælpe med at udsmykke byens grønne områder og give en hånd med ved andre lejligheder. Som eksempelvis i går.

”Arbejdet er selvfølgelig vigtigt, for det er jo derfor, at vi mødes. Men mindst lige så vigtigt er det, at vi hygger os imens. Vi er her frivilligt, og derfor skal det være rart at mødes og ikke en sur pligt,” siger Lars Haahr, der er leder er Bjerringbros bypedeller.

Bypedellerne har til huse i bygningen ved Bjerringbro Station, hvor et hyggeligt lokale giver plads til både planlægning, hyggesnak og en øl efter arbejdet.

Hurtige fodbolddrenge

Michael Jensen er træner for U17-drengene, og han lagde bil og trailer til, så træerne kunne fragtes nemt rundt i bilen.

”Men drengene er jo så hurtige, at de lige selv snupper et træ og løfter det hen i enden af Torvegade eller om på Banegårdspladsen. Det er en fornøjelse at se, at de gerne giver en hånd med,” siger Michael Jensen, der også sidder i Byforums bestyrelse.

Glad bychef

Bychef Lars Christiansen var også på gaden søndag. Og han var både glad og stolt over det arbejde, der blev lagt for dagen.

”Vi får lige præcis den by, som vi selv bestemmer os for. Derfor er det også dejligt at se både unge og ældre give en hånd med for at gøre klar til jul. Og jeg kan kun opfordre flere til at melde sig til bypedellerne – det er godt og meningsfuldt frivilligt arbejde, de laver,” siger bychefen.

Juletræ på ny plads

Bjerringbros to store juletræer kommer fredag i denne uge, og sættes op i begyndelsen af næste uge. Et arbejde der bliver foretaget af professionelle, da træerne er for store til at håndtere i hånden.

Det ene træ placeres traditionen tro på Sønderbro ved. Loop og Slagter John, mens det andet træ som noget nyt placeres på Niels Due Jensens Plads.

”Tidligere har vi haft et træ på Torvet. Men vores nye skønne plads er oplagt til at sætte byens store juletræ. Her vil det også blive set af langt flere mennesker. Til gengæld har vi i år sat almindelige juletræer på Torvet i stedet,” siger bychef Lars Christiansen.

Juletræer og kæder afmonteres igen i slutningen af uge 1 og begyndelsen af uge 2.

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment