Ved du hvor Julemanden, Gudar eller fastelavn i midtbyen kommer fra?

Ok vi er helt med – hvis børnene spørger, så er svarene: Julemanden, myten om Gudenåens skabelse og det sidste er en århundreder gammel skik.

Men hvis nu du spørger dig selv, ved du så egentlig hvor alle de festligheder, du deltager I i din by, kommer fra? Mange tror det er noget man betaler over skatten, men sådan hænger det nu ikke sammen.

Men hvor kommer det så fra, tænker du måske?

“Bare sig til børnene, at Julemanden kommer fra Grønland…”

Skal julen fortsat være lys?

Julelys har været her så mange år, at borgerne forventer, at det hvert år markerer den festlige julemåned i Bjerringbro. Men julelyset skal skiftes ud, og spørgsmålet er, om der er råd til den mængde julelys, borgerne forventer? Og kan julen overhovedet være mørk?

Webshops

Handel lokalt på nettet

Handel lokalt på nettetSelv om du ikke kan komme i dine lokale butikker, eller ikke har den store lyst til at komme ud blandt for mange mennesker, så kan du stadig bakke op om dine erhvervsdrivende.

Mange af dem har nemlig webshops, så hvis du bruger dem, så kan du både handle på nettet og handle lokalt – på samme tid.

En god by at bo og leve i

Bjerringbro-egnen skal være et skønt sted at bo, med masser af muligheder og oplevelser for områdets beboere.

Derfor handler Bjerringbro Byforums arbejde med at skabe aktiviteter i handelslivet om meget mere end bare at lokke dine penge ned i lokale kasseapparater.

Det handler nemlig om – sammen med alle de andre tilbud, der er i Bjerringbro – at skabe rammerne om det gode liv for dig og din familie.

Byforum og Detailhandlen

Med dannelsen af Bjerringbro Byforum i 2017 blev det Byforum, der i kraft af sit Detailudvalg har stået for en stor del af underholdningen i Bjerringbro.

Open By Night, Halloween, julelys, Mad & Kunstmarked, Fastelavn, musik på Torvet og mange andre aktiviteter i og omkring byens handelsliv er alt sammen igangsat på lokalt initiativ og for lokale penge.

Pengene kommer fra medlemmerne, der naturligvis har en interesse for at lokke dig ind til byen, så du kan handle i dine lokale butikker. Men der er også et større billede for Byforum, der ser de mange aktiviteter som en af måderne at gøre det attraktivt at bo og leve i Bjerringbro.

Viborg Kommune betaler byens to store juletræer, og Elfonden har hjulpet med finansieringen af de fire julekuber, der fik premiere i 2020. Men ellers er det Byforum, der hvert år bruger op mod en fjerdedel af sit budget på aktiviteter, der kan bringer detailhandel og kunder tættere sammen og samtidig gøre Bjerringbro til en mere hyggelig og spændende by.