Selv efter tre år er der mennesker i Bjerringbro, der ikke ved, hvad Byforum laver. Læs svarene på nogle af de typiske spørgsmål herunder:

Hvad arbejder Byforum med?

Byforum er en paraplyorganisation, der repræsenterer kulturliv, foreninger, erhverv, detail og helt almindelige borgere.

Vores opgave er gennem samarbejde at skabe sunde fællesskaber på tværs for at gøre Bjerringbro til et attraktivt sted at leve, bo og drive virksomhed.

Derudover arbejder vi på at understøtte den lokale identitet ved at skabe synlighed om lokale initiativer og aktiviteter.

Endelig fungerer Byforum som Bjerringbros talerør over for politikere og embedsfolk.

Hvad laver Bychefen?

Bychefen fungerer som det menneskelige bindeled mellem mennesker, foreninger og virksomheder i Bjerringbro samt Byforums samarbejdspartnere. Derfor mødes bychefen året igennem med mange forskellige mennesker for at være så opdateret på udvikling, holdninger og tendenser som muligt.

Derudover er bychefen tovholder på en stribe projekter – blandt andet Helhedsplanen og Bjerringbro Kulturfestival samt den generelle kommunikation.

Er Byforum en del af Viborg Kommune?

Nej Bjerringbro Byforum er en selvstændig forening uden fast kommunalt tilskud.

Vi har hidtil fået penge til specifikke projekter fra Viborg Kommune, ligesom vi har et stærkt samarbejde med kommunen omkring helhedsplan og andre kommunale tiltag.

Hvor kan jeg læse mere?

Udover dette magasin, så kan du få information om Bjerringbro Byforum på byens hjemmeside, www.bjerringbro.dk samt på vores Facebook-side, www.facebook.dk/bjerringbroby.

På hjemmesiden kan du endvidere se byens kalender, som også er et initiativ fra Bjerringbro Byforum.

Hvilke projekter arbejder Byforum med?

Bjerringbro Byforum arbejder med maaaange forskellige projekter, og det vil være uoverskueligt at nævne dem alle her. En så godt som udtømmende liste vil kunne ses på bjerringbro.dk.

Men i 2019 har Byforum blandt andet arbejdet med helhedsplanen, Bjerringbro Kulturfestival, bymaskotten Gudar, forarbejdet til dannelse af foreningen Bjerringbro Station – Byens Hus, Bjerringbro Erhvervsnetværk, videreudvikling af Mad & Kunstmarked, dannelsen af Bjerringbro Ungdomsråd samt en stribe by-aktiviteter som musik, open-by-night osv.

Er sådan et Byforum overhovedet en god idé?

Ja det må man sige. Udover beviset i antallet af nye projekter i Bjerringbro, så er der mange andre mindre byer der ser med stor interesse på det, der sker i Bjerringbro.

Bychef Lars Christiansen har således flere gange været rundt til andre byer for at fortælle om, hvad Byforum er for en størrelse.

Hvem kan blive medlem af Byforum – og hvad koster det?

Alle der bor i Bjerringbro, har en særlig interesse i Bjerringbro eller driver forening/virksomhed i Bjerringbro kan være medlemmer af Bjerringbro Byforum. Prisen afhænger af typen af medlemskab, men ligger for en husstand på 100 kroner om året. For pensionister er prisen det halve.

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment