Helle Gravesen bruger det meste af sin arbejdstid på at planlægge og gennemføre Bjerringbros helhedsplan, og hun har hele tiden dig for øje

Med et fokus på de mennesker, der bor i Bjerringbro, går 50-årige Helle Gravesen dagligt til arbejdet på Viborg Kommune med dig for øje.

Som byplanlægger har hun siden 2018 brugt det meste af sin arbejdstid på at planlægge og projektere Bjerringbros nye Helhedsplan. Planen skal skabe rammerne om et smukkere byrum med plads til oplevelser for byens borgere og besøgende.

Rigtige mennesker

Og Helle Gravesen, der er uddannet arkitekt med en overbygning i byplanlægning, er meget opmærksom på ikke bare at lave projekter for projekternes skyld.

”Det betyder meget, at der er rigtige mennesker i den anden ende. Vi skal skabe rammerne for det liv, som mange borgere drømmer om – ikke bygge monumenter. Projekterne er midlet og ikke målet,” siger hun.

Stor kontakt til Byforum

Derfor er samspillet mellem borgere, fagfolk og folkevalgte en essentiel del af arbejdet, forklarer byplanlæggeren, der særligt har stor kontakt til Bjerringbro Byforum.

”Det betyder meget, at Bjerringbro har en bychef, der repræsenterer byens interesser. Det gør mit liv meget enklere og øger hastigheden i vores processer. Ellers kunne jeg nemt have mange parter, der skulle koordineres mellem,” siger Helle Gravesen.

Holder af Bjerringbro

Hun lægger ikke skjul på, at hun er kommet til at holde meget af Bjerringbro som by.

”Bjerringbro er en by med vild megen aktivitet og mange fællesskaber. Jeg er imponeret over, hvor meget der sker i byen, og hvor gode man har været til at sikre, at de tilbud, der er, er stærke og velfungerende,” siger Helle Gravesen og peger både på Gudenåhuset, byens biograf og idræts- og kulturcenteret som gode eksempler.

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment