Viborg Kommune modtager et stort og generøst sponsorat fra Grundfos på op til 25 millioner kroner til en omfattende fornyelse af Niels Due Jensens Plads i Bjerringbro, så den bliver en oase i midtbyen med masser af vand og muligheder for leg og ophold.

Med et stort sponsorat fra Grundfos på op til 25 millioner kroner, kan planerne om at give Niels Due Jensens Plads en mere attraktiv udformning nu realiseres. Fornyelsen af den centrale plads i Bjerringbro er en af de indsatser, der er beskrevet i helhedsplan for Bjerringbro, som Viborg Byråd har udarbejdet i samarbejde med Bjerringbro Byforum og Bjerringbrorådet.

Borgmester Ulrik Wilbek glæder sig over det flotte sponsorat fra Grundfos:

– Et sponsorat i den størrelsesorden er helt ekstraordinært, og Viborg Kommune er beæret over at kunne modtage det. Det siger noget om Grundfos og om virksomhedens betydning for Bjerringbro og for Viborg Kommune. Fornyelsen af Niels Due Jensens Plads giver et markant løft til byen og er en helt central del af den fornyelse, der er sat i gang i Bjerringbro, siger Ulrik Wilbek.

Koncernchef Mads Nipper, Grundfos, siger:

– Bjerringbro betyder noget helt særligt for os. Det er her, vi har vores rødder, og det er herfra, vi har drevet vores virksomhed til det, den er i dag. Vi og Bjerringbro er vokset sammen, og det er vigtigt for os at være med til at udvikle byen og tilføje mere værdi til vores lokalsamfund.

Projektet kort fortalt
Niels Due Jensens Plads, der i dag er omgivet af parkering, beplantning og dårlige stiforbindelser, skal omdannes til en langstrakt park, der forbinder Bjerringbros gågade, Storegade og kulturhuset Gudenåhuset.

Et af hovedelementerne i parken bliver vand, ligesom det er i Bjerringbro – både med Gudenåen og med Grundfos. Derudover bliver det et område, hvor der er noget at opleve for alle aldre, og som lægger op til ophold og leg.

Centralt i parken anlægges en overdækket scene, som i det daglige også kan bruges som madpakkehus. I scenen indbygges et “tæppefald” – en væg af vand, der falder fra scenens tag.

På pladsen foran scenen etableres et smukt belyst springvand, som også udfordrer børn til leg. Desuden anlægges et vandløb med rislende vand langs en del af parken.

Den gennemgående sti og den nye plads omkranses af formede bakker med områder til ophold og leg.

Arbejdet med at anlægge den nye park går i gang i løbet af efteråret 2019 og varer frem til sommeren 2020.

Fakta om ‘Helhedsplan for Bjerringbro’
Viborg Byråd har udarbejdet en helhedsplan for Bjerringbro i samarbejde med Bjerringbro Byforum og Bjerringbrorådet. Helhedsplanen omfatter forslag til 20 indsatser, der medvirker til at gøre Bjerringbro mere attraktiv og velfungerende.

I planen indgår
bl.a. forslag om at forny Niels Due Jensens Plads, forbedre gågademiljøet og skabe mere helhed i midtbyen.

Viborg Kommune arbejder på at realisere planens indsatser i samarbejde med Bjerringbro Byforum og Bjerringbrorådet. Du kan se planen på viborg.dk.

Yderligere oplysninger
Borgmester Ulrik Wilbek, Viborg Kommune, tlf. 40 78 88 00, e-mail: teamborgmester@viborg.dk
Kommunikationsdirektør Frank B. Winther, Grundfos, tlf. 21 99 62 40 e-mail: fwinther@grundfos.com

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment