Alle siddepladser var besat og pladsens skråninger taget i brug, da Bjerringbro Byforum lørdag middag fejrede Niels Due Jensen, der fyldte 80 år i marts.

Vejret i marts var årsag til, at fejringen var skubbet til juni, og det viste sig at være en god beslutning. Solen skinnede nemlig om kap med smilet hos Niels Due Jensen og de mellem 500 og 600 mennesker, der var mødt op på pladsen, der bærer Niels Due Jensens navn.

Betydning for udvikling

Bjerringbro Byforums formand Morten Thrane indledte arrangementet med at holde en tale for Niels Due Jensen.

“Da du blev født for 80 år siden, så Bjerringbro helt anderledes ud end byen gør i dag. Her var ingen fin plads til befolkningen – i stedet var her huse og virksomheder. Her til højre hvor Grønnegade løb forbi, var der således 12 huse, da man i 1943 besluttede at Bjerringbro nu var blevet så stor, at man måtte sætte husnumre på alle bygninger. Siden dengang er Bjerringbro vokset gevaldigt. Og det er en vækst, som kan tilskrives Grundfos og den udvikling, som Grundfos har haft siden begyndelsen for 79 år siden. En udvikling, som du Niels har været en stor del af. Og en udvikling, hvor du har været god til at kigge ud over virksomheden og til det lokalsamfund, hvor Grundfos ligger og skal blive liggende. ” sagde Morten Thrane blandt andet.

Han fremhævede Niels Due Jensens og Gr store betydning for Bjerringbros udvikling

“Uden dig Niels, havde Bjerringbro set meget anderledes ud, end byen gør i dag. Det er der ikke ret mange mennesker, der kan bryste sig af. Og jeg ved godt, at du ikke har lyst til at tage æren, men i dag hvor vi fejrer din 80 års fødselsdag, så kan du rolig gøre det. Bjerringbro har meget at være taknemmelig for. Se bare den fantastiske plads vi har fået her, og som bærer dit navn. Niels Due Jensens Plads favner alle borgere i Bjerringbro, og de er glade for at bruge den og flittige til at gøre det. Aldrig har dette område, hvor vi befinder os i nu, været brugt så meget af borgerne, som siden 2019, da vi indviede Niels Due Jensens Plads,” sagde Morten Thrane.

Jørgen Glud og Kristian Lilholt

Efter talen afslørede Byforums formand sammen med Niels Due Jensen den gave, som Byforum på vegne af Bjerringbros borgere skænkede til 80-års fødselaren.

Der er tale om en skulptur af den lokale og anerkendte kunstner Jørgen Glud.

Efter tale og skulptur var der musikalsk underholdning ved Kristian Lilholt og band. Og det valg var ikke tilfældigt afslørede bychef Lars Christiansen, der var konferencier på dagen. Kristian Lilholts musik betyder nemlig meget for Niels Due Jensen, der er stor fan af sangerens tekster og musik.