Tænker du nogle gange, at byens blomsterkummer godt kunne se pænere ud? Eller at det ville være rart med blomster ved indfaldsvejene. Eller noget helt tredje, der ville pynte i Bjerringbro?

Så er der ikke langt fra tanke til handling hos Bypedellerne i Bjerringbro. Her bidrager frivillige fra byen med at gøre Bjerringbro indbydende og skøn at bo i.

“Hvis nu man er flyttet fra hus i lejlighed, og trænger til lidt at rive i en gang imellem, så er Bypedellerne jo det helt rigtige sted. Især fordi man både gør udfører et meningsfuldt stykke arbejde, og fordi man kan møde op som det passer med humør og kalender,” siger bychef Lars Christiansen fra Bjerringbro Byforum.

Hygge er vigtigt

Det er Byforums Borgerudvalg, der står bag initiativet, og som koordinerer de forskellige opgaver. Det sker i Bypedellernes lokale på Bjerringbro Station, hvor man i fællesskab planlægger arbejdet.

”Arbejdet er selvfølgelig vigtigt, for det er jo derfor, at vi mødes. Men mindst lige så vigtigt er det, at vi hygger os imens. Vi er her frivilligt, og derfor skal det være rart at mødes og ikke en sur pligt,” siger Lars Haahr, der er leder er Bjerringbros bypedeller.

Plads til flere

Han understreger, at det er helt frivilligt at møde op, og man ingen skal møde mere, end de har tid og lyst til.

“Lige nu har vi en kerne på seks bypedeller og så 22 som har tilkendegivet, at de gerne vil være med af og til. Og vi har helt sikkert plads til flere,” siger Lars Haahr.

Derfor kan du også kontakte Lars Haahr, hvis du er interesseret i at høre nærmere om bypedel-ordningen. Det sker på mail: lars.haahr@outlook.dk

 

ARBEJDSOPGAVER

Bypedellerne udfører opgaver i samarbejde med Viborg Kommune. Aftalen er at Bypedellerne er et ekstra tilbud til Bjerringbro udover de opgaver, som Viborg Kommune løser på de grønne områder.

Eksempler på opgaver kan være:

• Beplantning med blomsterløg/sommerblomster

• Affaldsindsamling to gange om året

• Hjælpe til med julepynten i gågaden

• Renholdelse i og omkring byens ”nye” stationshus¨

• Vedligehold af trækstien

• Grønne arealer ved Åpromenaden, når projektet er gennemført

• Og hvad man selv ellers kan finde på 🙂

Interesseret? Skriv til Lars Haahr på:

lars.haahr@outlook.dk

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment