Onsdagens generalforsamling i Bjerringbro Byforum bar præg af covid-epidemien, da håndsprit bød velkommen i døren på mødelokalet i Idrætsparken og alle deltagerne blev placeret med en stol imellem sig.

Ellers blev det en generalforsamling der dels blev en fejring af de mange aktiviteter, som Byforum har sat i gang i løbet af 2019 og dels blev et opråb om, at flere i Bjerringbro skal bakke op, hvis udviklingen skal foresætte.

“2019 har været et meget produktivt år i Bjerringbro, og – NÆSTEN – uden overdrivelse kan jeg sige, at hvis du ser en mand eller en kvinde med en skovl i hånden i byen, så er det fordi Byforum har sat dem i arbejde,” sagde formanden med et smil.

Henrik Larsen kunne samtidig fortælle, at arbejdet med Å-promenaden nu går i gang, og at det forventes, at planlægningen kan være færdig før sommerferien.

“Herefter går arbejdet så i gang med at få styr på planlægning og tilladelser, hvilket Viborg Kommune forventer vil tage resten af året. Arbejdet med at bygge kan så gå i gang næste år,” sagde Henrik Larsen.

Sønderbro den store vinder

I sin beretning fremhævede formanden særligt Sønderbro som den store vinder i Bjerringbros nye Helhedsplan.

“Langt størstedelen af de kommunale anlægskroner, som vi har fået til planen, går således til bydelen syd for åen. Cirka 5 ud af 6 kommunale kroner går til Sønderbro. Dertil kommer tilskud fra Elfonden og andre fonde. I alt bruger vi cirka 15 millioner kroner på at udvikle Sønderbro,” fortalte Henrik Larsen.

Medlemmer er lig med udvikling

Formanden benyttede sin beretning til at takke de store bidragsydere som Viborg Kommune, Elfonden og Grundfos for deres bidrag til den nuværende og kommende udvikling i Bjerringbro. Men han pegede samtidig på, at uden Byforums medlemmer, så ville bidragene ikke være de samme.

“Den hjælp vi får fra vores store bidragsydere, kommer på baggrund af det initiativ, som vi selv tager her i byen. Uden initiativ ingen støtte. Uden initiativ ingen forandringer. Uden jeres medlemskab ingen udvikling,” sagde Henrik Larsen.

Underskud på budgettet

Men selv om de nuværende medlemmer har bidraget til den allerede synlige udvikling i byen, så er det tvingende nødendigt, at flere melder sig ind og bakker op.

Det viste budgetterne for 2020 og 2021 med al tydelighed. I 2020 budgetteres med et underskud på 220.000 kroner og mere end en halv million i 2021. Det store underskud i ´21 skyldes, at Elfondens tilskud til foreningen bortfalder i år.

Hvervekampagne

Derfor indleder Byforums bestyrelse og bychefen inden længe en større hvervekampagne for at få flere medlemmer.

Kampagnen indledes i uge 17 med et husstandsomdelt magasin.

“Og jeg forventer, at byens borgere, virksomheder og foreningsliv bakker op og melder sig ind,” understregede Henrik Larsen.

Tilskudsmuligheder undersøges

Samtidig igangsætter Byforums bestyrelse en dialog med Viborg Kommune om mulighederne for at få tilskud til driften i stil med det tilskud, som Viborg Handel modtager.

“Det er ikke muligt at skabe en omsætning der kan dække udgifterne, når børnene skal slå katten af tønden, juletræet skal opstilles og tændes eller når man som vi i Bjerringbro laver en ambitiøs kulturfestival til glæde for byen. Det er en investering i det gode liv for byens borgere, for vores foreninger og for vores virksomheder,” sagde Henrik Larsen.

I 2020 planlægger Byforum at investere en halv million lokale kroner i aktiviteter i Bjerringbro.

 

Læs hele beretningen her: BB Formandens beretning 2020 FÆRDIG

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment