VALG: Hvordan ser politikerne fremtidens Bjerringbro? Det spørger Bjerringbro Byforum om, når de indbyder både borgmesterkandidater og lokale kandidater til to vælgermøder de kommende uger

Bjerringbro skal fortsat udvikle sig, men hvordan og hvorhen?

Det spørgsmål stiller Bjerringbro Byforum, når den lokale interesseorganisation indbyder til to vælgermøder i forbindelse med det kommende kommunalvalg.

Onsdag den 3. november kl 19.30 er det de tre borgmesterkandidater Mads Panny (A), Thorsten Nielsen (C) og Ulrik Wilbek (V), der får pladsen på podiet i Bjerringbro Idræts- og Kulturcenter for at fortælle, hvordan de ser Bjerringbro udvikle sig i fremtiden.

Torsdag den 11. november kl. 19.00 er det et bredt panel af kandidater fra lokalområdet, der er inviteret til at deltage i en politisk debat med vælgerne. Kandidaterne er udvalgt og inviteret af Byforums Borgerudvalg, og repræsenterer alle de politiske partier. Den lokale debat foregår i Viften i Gudenåhuset.

Bjerringbro i fokus

Hovedspørgsmålet på møderne bliver udviklingen af Bjerringbro, og selv om det måske virker mest naturligt for de lokale kandidater at tale om, så er der en god grund til også at invitere borgmesterkandidaterne mener Morten Thrane, der er formand for Bjerringbro Byforum.

”Selv om vi klart synes, at vælgerne skal sætte deres stemmer ved lokale kandidater, så har borgmesterkandidaterne stor indflydelse på den retning, som deres partier tager i den kommende konstitueringsproces. Derfor giver det god mening for os, at kommunens næststørste by selvfølgelig skal være i fokus for borgmesterkandidaterne,” siger Morten Thrane.

Godt samarbejde

I Bjerringbro Byforum er formanden meget bevidst om den vigtige rolle, som Byforum har spillet i udviklingen af Bjerringbro de seneste fire år. Valgmøderne er et bevis på, at Byforums bestyrelse også er meget bevidste om den rolle, som politikerne har og kommer til at spille.

”Vi har de seneste knap fire år haft et godt samarbejde med Viborg Kommune om udviklingen af Bjerringbro. Det, tror jeg, har handlet om, at vi dels har haft Byforum til at tage lokale initiativer og dels har haft et byråd, hvor politikerne har holdt fokus på, at Bjerringbro trængte til udvikling. Det politiske fokus skal vi have fastholdt,” siger Morten Thrane.