Det er vigtigt med balance i byen, og derfor kom butikstorvet på Sønderbro med i Helhedsplanen

Det er jo ikke ligefrem et område, der gør sig ret godt i hverken regn eller solskin.

Bychef Lars Christiansen svinger ikke om sig med rosende ord, når snakken falder på den del af Sønderbro, der ligger ud mod Brogade ved skolegrunden og butikstorvet.

Derfor var han og bestyrelsen for Bjerringbro Byforum heller ikke et sekund i tvivl, da der skulle udpeges områder, der trængte til byfornyelse i forbindelse med Bjerringbros nye Helhedsplan.

Balance i Bjerringbro

”I Byforum pegede vi lige fra begyndelsen af på Sønderbro-området som et af de steder, der i vores øjne bare skulle med i byfornyelsen. Og det var Viborg Kommune heldigvis helt enige med os i,” siger Lars Christiansen.

Han er glad for, at det dermed også lykkedes at få skabt en balance i udviklingen af det nye Bjerringbro.

”Det er vigtigt at understrege, at det her ikke handler om balance mellem nord og syd. Vi må være langt forbi den gamle debat om, hvad der er den rigtige side af åen,” siger bychefen.

Trænger til kærlig hånd

I stedet peger han på, at ligesom man udvikler handelscentrummet nord for åen med Niels Due Jensens Plads, Torvet og gågaden, så har Sønderbro også et handelscentrum omkring Spar, Loop mv.

”Området omkring den gamle skolegrund og butiksområderne er et af de steder i byen, der virkelig trænger til en kærlig hånd. Det slog Byforum fast allerede op til kommunalvalget i 2017, og det er det arbejde, vi har ført videre til Helhedsplanen,” siger Lars Christiansen.

Glad for nedrivning

Derfor glæder det ham også, at politikerne i byrådet udover penge til Helhedsplanen har bevilget tre millioner kroner til nedrivning af den gamle skole, børnehave og forsamlingshus. Det arbejde forventes gennemført omkring 1. august.

Samlet set bliver der med Å Promenaden lagt omkring 18 millioner kroner på Sønderbro med den nye plan.

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment