Syd for Gudenåen ligger Bjerringbros sydlige bydel, Sønderbro. Udover boliger rummer Sønderbro både erhverv og flere uddannelsesinstitutioner, bl.a. Bjerringbro Gymnasium, Bjerringbro skole og Naturvidenskabernes Hus, og der færdes særligt mange unge mennesker i bydelen i det daglige.

Bydelen er opstået omkring Brogade, der forbinder byens nordlige og sydlige bydel. Her ligger det lokale bydelscenter med supermarked, bager, slagter, grill, pølsevogn og træningscenter.

Bydelen virkede noget slidt og usammenhængende og der var en del tung og hurtig trafik. Dette ønskede man at lave om på, og iværksatte en plan, der skulle forskønne bydelen – Byfornyelse på Sønderbro.

Butiksområdet er blevet bundet sammen med et sammenhængende torv, der spænder fra facade til facade på tværs af Brogade.

Ved hjælp af simple virkemidler – et ‘tæppe’ og et loft af lys. Bydelen har ændret karakter og der er skabt et mere afslappet og intim stemning.

Tæppet er en belægning af sten i forskellige farver, der er lagt i mønstre.

Tæppet har med niveauforskel samtidig en fartdæmpende effekt.

Loftet er et samlende tag – en himmel af lys.

På tæppet er der blevet indrettet enkle opholdsøer, hvor områdets handlende og de mange unge kan holde en pause. Derudover er der indrettet med ‘stuelamper’ og store flotte krukker med planter i.