Nej tak til affolkning

Et af Borgerudvalgets primære målsætninger er at arbejde for mere tilflytning til Bjerringbro.

Vi synes helt generelt, at Bjerringbro som minimum bør have en befolkningstilvækst som gennemsnitligt i Danmark, omkring 0,7 procent. Med det nuværende befolkningstal vil det sige, at Bjerringbro “af sig selv” bør værste med cirka 50 borgere om året.

Lige nu viser Viborg Kommunes befolkningsfremskrivning et vigende indbyggertal, og det skal vi fo alt i verden undgå. Vigende befolkningstal vil føre til faldende huspriser og bidrage til mindre omsætning i byens forretninger.

Dermed skabes en farlig spiral: Folk søger væk fra en hensygnende by, aldersgennemsnittet stiger, og skoler samt børnehaver mister elever og dermed forstærkes problemerne.

Vi kender alle til begreberne “udkantsområder” med affolkning, og det skal Bjerringbro ikke være.

Vi ønsker at Bjerringbro bliver et attraktivt smørhul

Det gør vi i Borgerudvalget

Borgerudvalget arbejder sammen med bychefen og det øvrige Byforum for at forøge bosætningen i Bjerringbro.

Målsætningen er gennem en målrettet kampagne at forøge bosætningen mere end landsgennemsnittet.

Herunder kan du se, hvilke konkrete ting, vi arbejder med.

Hvis du har idéer eller gerne vil deltage som velomstfamilie, så skriv gerne en mail til Borger-formand Erik Albrechtsen.

Velkomstpakke

Nye borgere skal opleve byen

Opbygning af en “Velkomstpakke” der kan hjælpe nye borgere med at opdage byens mange kvaliteter og hjælpe med at danne netværk. Velkomstpakken kan eksempelvis indeholde: Billetter til top-håndbold hos BSV, billetter til svømmehal og saunagus, en tur i Viften for to, informationsmateriale om byens foreninger og oplevelser. Idéerne er mange.

Velkomst-familier

Et personligt velkommen

Vi håber at en række familier har lyst til at melde sig som særlige “Velkomst-familier”, der kan være med til at give nye familier i Bjerringbro en helt personlig velkomst. Tanken er at de to familier spiser sammen en gang hos hinanden, og at den lokale familie tager de nye beboere med på tur for at opleve vores dejlige by og egn.