Hvordan bliver Bjerringbro et endnu bedre sted at være ung? Det spørgsmål skal byens unge svare på ved et stormøde den 18. november – målet er at nedsætte byens eget ungdomsråd

Der er plads til forbedring for Bjerringbros unge – og nu skal vi have gang i udviklingen.
Det er budskabet fra en arbejdsgruppe, som nu kalder Bjerringbros unge til et stormøde, hvor spørgsmålet lyder: Hvordan gør vi Bjerringbro til Danmarks bedste ungdoms-by?
Mødet finder sted mandag den 18. november klokken 18 på Bjerringbro Gymnasium.
Indkaldelsen sker i et samarbejde mellem den nystartede forening Møllerne og Bjerringbro Byforum, og kommer efter et planlægningsmøde med deltagelse af Bjerringbro Gymnasium, Bjerringbro Idræts- og Kulturcenter samt repræsentanter for byens unge.

Unge tager ansvar
Møllerne består af en gruppe unge med rod i Bjerringbro, som gennem længere tid har set på deres by og ønsket at sætte mere gang i udviklingen.
– Vi vil gerne tage et ansvar for, at Bjerringbro bliver et bedre sted at være ung. Og vi tror på, at vi som unge meget nemmere kan få de unge i tale og samtidig forstå, hvad der er vigtigt for dem og os, siger Jakob Ekberg, der er med i Møllerne og samtidig byrådsmedlem for Konservative i Viborg Kommune.

Mangler steder at gå hen
En ny helhedsplan for Bjerringbro peger på flere muligheder for at udvikle nye tilbud til byens unge.
– Der er allerede mange tilbud til de unge i Bjerringbro. Men hvis man er mellem 15 og 25 og ikke lige interesserer sig for at sparke til og kaste med en bold, så er der ikke så mange muligheder, siger bychef Lars Christiansen.
Bychefen hilser samarbejdet med Møllerne velkomment.
– Det er utrolig vigtigt at vi får byens unge i tale, og Møllerne kommer med masser af god energi og stor viden om at være ung i Bjerringbro, siger Lars Christiansen.

Målet er et ungdomsråd
Ambitionerne for arbejdet er store – målsætningen er at gøre Bjerringbro til et fantastisk sted at være ung. Ja faktisk Danmarks bedste.
– Hvis man ikke tænker store tanker, så kommer man aldrig ud af stedet. Og vi tror på, at det ikke kun handler om at finde penge, men også om at have den rette indstilling om at ville udvikle og forbedre, siger Jakob Ekberg.
På mødet den 18. november kommer byens unge med deres bud på, hvordan Bjerringbro kan udvikle sig til et endnu bedre sted at være, og næste år bliver arbejdet så sat i gang.
– Udover at få en masse gode inputs, så er målet den 18. november at et par håndfulde unge melder sig til at deltage i et nyt ungdomsråd for Bjerringbro, som skal have første møde i begyndelsen af næste år, siger Lars Christiansen.

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment