Bjerringbro fejrer Niels Due Jensens 80-års dag

 

Fødselsdag: Koncert med Kristian Lilholt og band samt afsløring af en ny skulptur på Niels Due Jensens Plads er omdrejningspunktet, når Bjerringbro Byforum fejrer Niels Due Jensen, der fyldte 80 år i marts

 

Det er svært at pege på andre mennesker, der har gjort så meget for Bjerringbro som Niels Due Jensen. Derfor er det også på sin plads at vi sammen fejrer hans 80-års fødselsdag mener Bjerringbro Byforum, der holder fødselsdagsfest den 3. juni.

Festen finder naturligvis sted på Niels Due Jensens Plads på lørdag, og begynder klokken 12.45 med velkomst ved bychef Lars Christiansen og fødselsdagstale ved Byforums formand, optiker Morten Thrane.

 

Hemmelig gave

Derefter afsløres byens gave til Niels Due Jensen, men lige der bychefen holder kortene tæt til kroppen.

”Man skal jo ikke fortælle, hvad der gemmer sig i pakken, inden den åbnes. Men da den skal stilles op et par dage før, så kan jeg godt afsløre, at det bliver en skulptur, der kommer til at stå på Niels Due Jensens Plads,” siger bychef Lars Christiansen.

 

Kristian Lilholt

Efter taler og afsløring er der musik ved Kristian Lilholt med band. En kunstner der er valgt med stor omhu, fortæller bychefen.

”Jeg ved, at Niels Due Jensen er meget glad for Kristian Lilholts musik, så derfor var det naturligt at se, om ikke vi kunne få enderne til at nå sammen. Og det kunne vi heldigvis,” siger Lars Christiansen.

 

Fakkeloptog

Da Niels Due Jensens for 10 år siden fyldte 70, var der stort fakkeloptog fra Sahl ud til Ormstrup Gods, hvor Niels og Minna Due Jensen bor. Dengang var der mange hundreder mennesker med til at markere den runde dag.

”Så vi håber naturligvis, at mange også vil være med denne gang til at fejre Niels Due Jensen, der har rørt mange menneskers liv på Bjerringbro-egnen de sidste mange årtier,” siger Lars Christiansen.

Arrangementet slutter klokken 14, så folk stadig kan nå ned og opleve det sidste heat i lørdagens kano-race.