Alt var klappet og klart.

Følgegruppen var nedsat. Rådgiveren var på plads. Og første møde sat i kalenderen til den 19. marts. Men så blev Bjerringbros nye Å Promenade ramt af Corona-virus.

Det betyder, at som så mange andre ting i samfundet, så er arbejdet med at detaljeplanlægge det nye grønne område mellem broerne i Bjerringbro udskudt. Formentlig til den anden side af sommerferien.

Byforum sikrer borgerne

Siden planens vedtagelse har Byforum været i tæt kontakt med Viborg Kommune for at bistå med at få planen gennemført så hurtigt og effektivt som muligt.

”Det er vores opgave dels at tænke stort på vegne af byen og dels i samarbejde med Viborg Kommune at sikre os, at borgernes interesser bliver varetaget bedst muligt,” siger bychef Lars Christiansen.

Følgegruppe og projektforslag

Området mellem de to bynære broer er allerede beskrevet med en overordnet idéskitse i Helhedsplanen. Og næste skridt er at lave et egentligt projektforslag for området. Det arbejde skal udføres af en mindre følgegruppe, der består af områdets vigtigste brugere og andre interessenter.

En følgegruppe, der altså ikke kan mødes lige nu.

Håber på 2021

Bychefen krydser dog fingre for en kreativ løsning så følgegruppen kan mødes – og senest lige efter sommerferien.

”Når først følgegruppen har lavet sit arbejde, så skal der laves en masse sagsbehandling og søges diverse tilladelser. Det kan vi sagens klare selv om Corona-krisen måtte trække ud,” siger Lars Christiansen.

Sker det, så kan gravemaskinerne gå i gang ved åen i løbet af 2021.

De fleste penge på plads

En donation fra Elfonden på 3,6 millioner kroner betyder, at de første 8,6 ud af 11,4 millioner kroner til Å-projektet er på plads. Derfor kan arbejdet snart gå i gang.

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment